Jag som bedriver Lion Crest´s Kaninuppfödning heter Sandra stavåker, född 1986 och bosatt i Taberg som ligger ca 1 mil söder om Jönköping.

Djur har alltid varit mitt stora intresse och under alla år så har många olika djurarter funnits i mitt hem (utöver kanin och hund där mitt största intresse finns) bla katt,illrar, råttor, hamstrar, fåglar, fiskar, vandrande pinnar m.fl. Jag har under flera år varit aktiv med träning och tävling av mina hundar inom olika områden bla kapplöpning, lure coursing, viltspår, utställning, vardagslydnad men då vi har småbarn i familjen så har detta fått vika lite åt sidan pga att det inte riktigt finns den tid som behöver läggas. Vi har en hund i hemmet i dagsläget, en Saluki tik på 6,5 år.

Jag är utbildad Djurvårdare efter att ha läst en 3 årig utbildning på Tenhult Naturbruks Gymnasium, gick ut 2005 så det är ett antal år sedan nu. Efter gymnasiet började jag jobba på ett nystartat hunddagis i Jönköping, vilket var ett drömjobb! Där jobbade jag i 6 år och det vart mycket lärorikt och jag har fått stora erfarenheter inom bla hundens beteende, kommunikation, rasegenskaper de olika raserna emellan, foderlära, klipp/trim/bad och övrig allmän vård av hund, träning, tävling m.m. Jag har även behovs jobbat inom vården med inriktning psykiatri, som boendestöd vilket har varit mycket intressant och roligt. I dagsläget är jag hemma och är föräldraledig.

Kaniner har funnits i mitt liv sedan barnsben, fick min första rasrena kanin när jag var 6 eller 7 år och det var en Hermelinhona, zobel brun som dessutom var dräktig och på den vägen fortsatte det. Hade Hermeliner i många år, ställde dock inte ut något på den tiden utan hade dem för sällskap och ett stort intresse för avel. År 2002 införskaffade jag mig min första Lejonhuvade Kanin, eller Löwen som de kallades på den tiden, en blå hona med härstamningsbevis. Jag fastnade snabbt för denna charmiga ras med all sin päls och dess trevliga temperament. År 2004 hade jag min första kull på Lejonhuvad Kanin och antalet "lejon" ökade snabbt i kaninhuset medan Hermelinerna fick ta ett steg tillbaka för ett tag.

Vad gäller färgmässigt på lejonen så inriktar jag mig på Zobel blå.

Syftet och målet med min uppfödning är att göra kloka och genomtänkta val när det gäller avelsdjur och tilltänkta kombinationer för att få fram friska, sunda och rastypiska kaniner som i första hand lämpar sig som sällskapskaniner med ett trevligt temperament men som även lämpar sig för såväl avel och utställning.